Comença un nou any de feina! I estem encantades i encantats!

El passat dissabte, uns 25 socis i sòcies, amics i amigues de Rubí Solidari es van aplegar al local de l’entitat Molí21 per celebrar l’assemblea anual ordinària. La convocatòria, oberta a tota la ciutadania, inloïa com és habitual la memòria d’activitats del 2009, el pla de treball d’aquest 2010 i el tancament pressupostari.
Pel que fa a la memòria d’activitats del 2009, es va constatar el treball de l’entitat, amb més de quaranta activitats diferents. Algunes de llarg recorregut, com el programa mensual de Ràdio Rubí Som Solidaris; o les Estades Solidàries a centroamèrica, que inclouen xerrades informatives, actes de formació i valoració de l’experiència. En el recull d’activitats destaquen també la celebracío del VIIIè Curs de Solidaritat i Cooperació Internacional, centrat en la situació de les persones refugiades. I molt especialment la festa del quinzè aniversari de l’entitat, una jornada festiva que va tenir lloc al mes de juny i que va coincidir amb el desè aniversari de les Brigades.
Durant el 2009, Rubí Solidari ha mantingut també activitats com la venda de roba de segona mà, activitat a càrrec del Grup de Dones de l’entitat; o les activitats d’agermanament, amb l’acollida de representants dels municipis de Guelta (Sàhara) i Ocotal (Nicaragua).
Com a novetat, aquest 2009 Rubí Solidari ha participat en l’organització, a Barcelona, de les primeres jornades sobre les polítiques del Pròxim Orient, en col·laboració amb l’entitat Haydée Santamaría.
Totes aquestes activitats es mantindran durant l’any 2010, com recull el pla de treball presentat i aprovat a l’assemblea. A més, des de l’entitat es vol treballar en nous projectes, a executar a ig termini, que incloguin activitats a escoles i instituts per tal de fomentar la cultura de la pau i la solidaritat. També es va proposar incrementar les activitats de sensibilització amb la posada en marxa de tallers i seminaris sobre temes diversos al llarg de l’any.
Pel que fa a projectes de cooperacó, Rubí Solidari ha contribuit al desenvolupament de cinc projectes. Dos d’ells a Guatemala, a càrrec de la partida de Solidaritat de l’Ajuntament de Rubí; i un altre a ocotal, finançat també a través del consistori des de la partida de ciutats agermanades. D’altra banda, el Grup de Dones de l’entitat va tancar el 2009 el projecte de microcrèdit a dones d’Ocotal, amb un últim enviament de 5.000 euros. Rubí Solidari també va finançar, amb fons propis i aportacions de ciutadans i ciutadanes, un projecte que ha permès la posada en marxa d’un taller de costura i una cuina per generar ocupació a dones vídues iraquianes afincades a Damasc (Síria). En un altre ordre de coses, també es va recordar que l’entitat disposa de 1.500 euros aportats per ciutadans i ciutadanes que tenen com a destí Haití.
No hi va haver a l’assemblea cap nova proposta de junta, de manera que els càrrecs es mantindran un any més: Josep Maria Pijuan es mantè com a president, Pilar Guillén repeteix com a vice-presidenta, i Sebastià Colomer i Òscar Olivares continuen amb la secretaria. Rafael Contreras ha renovat també com a tresorer.
L’assemblea es va tancar amb un refrigeri que totes les persones assistents van compartir, a l’hora que gaudien d’un recull fotogràfic de la festa dels 15 anys de l’entitat.
La valoració de la trobada és força positiva, ja que durant el 2009 es va treballar força i amb molts bons resultats. Rubí Solidari també es felicita de la inclusió al projecte de nous rubinencs i rubinenques que volen treballar pels objectius de l’entitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: